2019

July 9, 2019

Говор по повод 9 мај 2019 на Претседателката на Европско Движење, Милева Ѓуровска

Почитувани пријатели, Најпрво би сакала да се заблагодарам што дојдовте на оваа завршна манифестација по повод одбележувањето на Денот на Европа. Имајќи ги предвид сите настани кои се случија по ис ...
Повеќе
April 22, 2019

Планинарски марш на Водно за Европскиот ден на знамето: „Планините како култура на живеење и живеење на културата“

Планинарски марш на Водно за Европскиот ден на знамето под мотото:  Планините како култура на живеење и живеење на културата. По повод одбележување на Европскиот ден на знамето планинари, ученици и ...
Повеќе
April 22, 2019

Средношколска кафе дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“

Средношколската дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“, која се оддржа денес (19 Април) во Lounge Bar Umbrella, како дел од одбележувањето на 9 Мај, Ден на Европа, покажа дека гласот на недов ...
Повеќе
April 22, 2019

Ликовен натпревар „ Моите соседи како мои пријатели„

Европско движење во Република Македонија во соработка со општината Аеродром и Капитол мол денес реализраа прекрасен настан во кој учестуваа деца од предшколска возраст и ученици од сите нивоа на основ ...
Повеќе
Public Public Public Public