2020

May 5, 2020

ПОКАНА ЗА ОНЛАЈН ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ТЕМА: Општествата во време на кризи: причини и последици

 По повод Денот на европското заедништво, 9 Мај, Европско движење (ЕММК) во партнерство со Делегацијата на Европска унија во РС Македонија организраат дебата која ќе се реализира онлајн на 07 Мај со п ...
Повеќе
April 8, 2020

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ON LINE КВИЗ НА ЗНАЕЊЕ ЗА ЕВРОПСКА УНИЈА

Квизот ќе се одржи на 9 мај 2020, со почеток од 14.00. Истиот ќе се состои од 30 општи прашања за Европската Унија, за државите – членки, како и за процесот на пристапување на нашата држава кон Унијат ...
Повеќе
April 8, 2020

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ONLINE ДЕБАТА : Искуствата од Еразмус плус размените

Студентска дебата на тема: Искуствата од Еразмус плус размените. Целта на оваа дебата е студентите да ги разменат искуствата кои ги стекнале од размената во некоја европска земја и да се утврдат по ...
Повеќе
April 8, 2020

Конкурс за избор на најдобра фотографија

Избор на најдобра фотографија на тема: Најдобар европски град. Го покануваме вашиот Универзитет да биде дел од оваа активност и да ги мотивирате студентите да учествуваат во овој натпревар и да ни ...
Повеќе
April 6, 2020

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРИ ЕСЕИ

По повод одбележувањето на Денот на европското обединување, Европското движење во Република Северна Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, 9 Мај ра ...
Повеќе
Page 2 of 212