2021

August 3, 2021

Europe Day 2021 – Narrative Report

NARRATIVE REPORT - EUROPE DAY 2021 ...
Повеќе
May 21, 2021

Дебата: „Иднината на Европа и иднината на проширувањето“

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, на 19 Мај организираше дебата на тема „Иднината на Европа и иднинат ...
Повеќе
May 19, 2021

Европска личност за 2020 година – доктор Илир Демири специјалист по инфективни болести

На самиот почеток на 2020 година нашата земја, како и сите други држави во светот, се соочи со здравствена криза предизвикана од вирусот Ков - Сарс  19 чија инфективност за само еден месец предизвика ...
Повеќе
May 18, 2021

Победници на натпреварот за најдобар есеј: „Имам нешто да кажам за мојата иднина“

Натпреварот за најдобар есеј оваа година разбуди голем интерес кај средношколците низ целата република. Темата „Имам нешто да кажам за мојата иднина“ предизвика различни реакции и коментари на најразл ...
Повеќе
May 10, 2021

Резултати на натпреварот за најдобра фотографија

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, по повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, ...
Повеќе
May 9, 2021

Квиз на знаење за Европската Унија 2021

На 09.05.2021 година (недела) на Денот на Европа со почеток во 14 часот, се одржа квиз на знаења за Европската унија. Покана за учество добија сите универзитети во нашата земја. Тимот на Европско движ ...
Повеќе
May 7, 2021

Доделување на наградите од ликовниот конкурс „Европското знаме на мојата општина“

Како дел од одбележувањето на денот на Европа 9 Мај, Европското движење заедно со Општина Аеродром и Делегација на Европска Унија, го одржа традиционалниот настан за најдобар цртеж. Оваа година темата ...
Повеќе
May 2, 2021

Конкурс за најдобри есеи: Имам нешто да кажам за својата иднина

По повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, Европското движење во Република Северна Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, ...
Повеќе
May 1, 2021

Квиз за ЕУ 2021

Квизот за ЕУ ќе се одржи на 9 Мај 2021, со почеток од 14.00. Истиот ќе се состои од 30 општи прашања за Европската Унија, за државите – членки, како и за процесот на пристапување на нашата држава кон ...
Повеќе
April 27, 2021

Онлајн студентска дебата „ I have something to say about my future“

Денеска, 27.4.2021 година, на интернет платформата „Зум“ (ZOOM) се одржа онлајн студентска дебата на тема „Имам нешто да кажам за мојата иднина“ (I have something to say about my future) по повод 9. М ...
Повеќе
Page 1 of 212