2022

December 12, 2022

Дебата на тема: „Спортот во македонското општество: Имаме ли соодветен пристап кон спортот и физичката култура? “

На 7 декември 2022, во Битола, Европското движење (ЕММК) ја додели плакетата „Европска личност на годината“ со која се наградуваат секоја година заслужни лица кои промовираат и спроведуваат европски в ...
Повеќе
December 12, 2022

Европска личност за 2021 година – Оливера Наковска Бикова – Олимписки, Светски и Европски шампион во стрелаштво

На 7 Декември 2022 година, имавме особена чест да ја доделиме наградата за Европска личност на годината на Оливера Наковска - Бикова за рекордерка во стрелаштво која ја најавиваме уште во те ...
Повеќе
May 20, 2022

Одбележување на Денот на Европа – 9 Мај 2022

На 19 мај, заедно со нашите партнери Конрад Аденауер и Центарот за европски студии Вилфред Мартенс од Брисел, се одржи целодневна манифестација за одбележување на Денот на Европа – 9 Мај. Одбележув ...
Повеќе
July 30, 2019

Студентска дебата „Активни млади – жива демократија“

Секоја година во рамките на одбележувањето на 9-мај денот на Европа, Европското движење, организира студентска манифестација на која учествуваат студенти од поголемите универзитети во нашата држава. О ...
Повеќе