Европска личност на годината

September 19, 2018

Европска личност на годината 2018

По повод 9 мај, на Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија доделува награда за европски личност на годината. Оваа награда има симболична вредност, која ги признава напорите на одре ...
Повеќе
October 18, 2015

Европско лице на годината 2015

Претседателката на Европско движење во Република Македонија, проф. д-р Милева Ѓуровска на 17.10.2015 година во кафулето „Тренд“ свечено му ја врачи плакетата за европско лице на годината на уметникот ...
Повеќе
June 2, 2015

Јован Балов, Европска личност за 2014 година, познат и по наградата „ Херој на балканската култура„

This is traditionally award dedicated by the Movement in Macedonia (EMRM), 20 years in continuity for the person with significant contributions in the field of European integration processes, i.e. i ...
Повеќе
September 19, 2014

Доделување на наградата европска личност во Македонија за 2013 година

Сопранот со интернационална кариера Ана Дурловски, која за еден месец ќе настапи во Метрополитен операта во Њујорк, прими плакета „Европска личност на Република Македонија“ за 2013 година, признание к ...
Повеќе
September 14, 2014

Доделување на наградата Европска личност на годината на Ана Дурловски

Европското движење во Р. Македонија ја врачи наградата за Европска личност на годината- 2013. Наградата се доделува во контекстот на одбележувањето на 9 Мај - Денот на Европа. Поради неможност на доби ...
Повеќе
May 15, 2014

Досегашни добитници на наградата Европска личност на годината (2003-2014).

Европска личност на годината е награда која се доделува на лица кој со својот професионален ангажман и посветеност  придонесуваат за афирмација на високите вредности кои придонесуваат реално да се поч ...
Повеќе
May 15, 2014

Европска личност на годината за 2013: Ана Дурловски, Македонската ѕвезда во светот на музиката;

Оваа година наградата, која Европското движење во Република Македонија традиционално ја доделува, ја доби оперската ѕвезда Ана Дурловски.  Практиката да се додели награда за Европска личност е воведен ...
Повеќе
Public Public Public Public