Студентски и ученички манифестации

September 19, 2018

Студентска манифестација 2018

Европското движење во Република Македонија по повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, на 9 мај (среда) организираше студентска манифестација на која учествуваа студенти од поголемите универзит ...
Повеќе
September 19, 2018

Натпревар за најдобар цртеж 2018

Европското движење во Република Македонија во соработка со Општина Аеродром организираше натпревар за најдобар цртеж на тема Мојата порака до Европа. Оценувањето на цртежите се одржа на 25.04.2018 год ...
Повеќе
April 29, 2017

Ликовен натпревар за децата од градинките и основните училишта

На  25.4.2017 година, во ТЦ „Капитол мол“ се одржа ликовен хепенинг на кој децата од  градинките и учениците од основните училишта цртаа на тема: „Ја... сакам Европа“ во организација на Европско ...
Повеќе
May 19, 2016

Натпревар за аматерска театарска претстава и најдобар есеј 2016

Аматерска Театарска Претстава Тема: “Европската унија во желбите на младите: повратен билет или поинаку” 8 мај 2016 г. 11 часот Филозофски факултет- Скопје Победници: Учениците од СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПР ...
Повеќе
May 5, 2016

Собир на универзитети 2016

По повод 9 Мај, Денот на Европа, Европско движење во Република Македонија, Делегацијата на ЕУ во РМ, Фондацијата Конрад Аденауер и Универзитетот “Св. Климент Охридски”, Битола организираа Студентска м ...
Повеќе
March 8, 2016

Квиз натпревар на ученици во средните училишта: Да учиме за Европската унија!

Во рамките на проектот Да учиме за Европската унија беше реализран и квиз натпревар.  од петте училишта кои учествуваат во проекеот учествуаа екипи составени од три члена. Се одгвораше на 10 прашања з ...
Повеќе
September 19, 2015

Квиз „Знаејќи повеќе за Европа знаеме повеќе за нас“

ГИМНАЗИЈАТА „ЃОРЃИ ДИМИТРОВ“ ПОБЕДИ НА КВИЗОТ „ЗНАЕЈЌИ ПОВЕЌЕ ЗА ЕВРОПА И ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЗНАЕМЕ ПОВЕЌЕ ЗА НАС“ Екипата на гимназијата „Ѓорѓи Димитров“ победи на финалната манифестација на квиз-на ...
Повеќе
June 2, 2015

Собир на студентите од сите поголеми универзитети во Р. Македонија

По повод 9 Мај, Денот на Европа, традиционално се одржува студентска манифестација чија основна цел е да ги приближи студентите, да поттикне дебата за  значајни теми поврзани со универзитетскиот живот ...
Повеќе
June 2, 2015

Награда за најдобар млад сликар на тема: Ајде да патуваме во Европа!

И оваа година Европското движење во Република Македонија во партнерство со  Општината Аеродром и Делегацијата на Европската унија во Република Македонија го реализираа конкурсот за најдобар млад слика ...
Повеќе
Page 1 of 3123
Public Public Public Public