Проекти

May 19, 2020

Средношколски натпревар за најдобар есеј на тема „ Заедно за иднината на Европската унија“

На средношколскиот натпревар за најдобар есеј на тема „ Заедно за иднината на Европската унија“ пристигнаа голем број на есеи кои беа од исклучителен квалитет и ги промовираа европските вредности. Жи ...
Повеќе
May 19, 2020

Студентска дебата: Искуствата од Еразмус плус размените

На 05.05. 2020 година во рамките на активностите на Европското Движење во Република Северна Македонија по повод одбележување на 9ти мај, Денот на Европа, се одржа Студентската дебата на тема: Искуства ...
Повеќе
May 19, 2020

Дебата на тема: Општествата во време на кризи: причини и последици

По повод Денот на европското заедништво, 9 Мај, Европско движење (ЕММК) во партнерство со Делегацијата на Европска унија во РС Македонија организираше дебата на тема: Општествата во време на кризи: пр ...
Повеќе
May 19, 2020

Натпревар за најдобра фотографија „Најдобар европски град“

Фотографијата „Минхен" на Никола Чамовски е победник на студентскиот онлајн-натпревар за најдобра фотографија по повод одбележувањето на Денот на Европа на тема „Најдобар европски град", со освоени 19 ...
Повеќе
May 19, 2020

Студентски квиз за Европската унија

Студентскиот квиз за Европската Унија се одржа точно на Денот на Европа, 9 Мај. Учествуваа 11 студенти од повеќето универзитети во Републиката и сите покажаа одлично познавање на ЕУ со над 70% точни о ...
Повеќе
October 31, 2018

International Conference

At 6th and 7th of October, European Movement in Republic of Macedonia in partnership with ALDA – Skopje and Association of Financial Workers – Veles, organise the international conference "European in ...
Повеќе
October 31, 2018

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА

                        МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА   „ЕВРОПСКА ИНТЕГРАЦИЈА НИЗ ПЕРСПЕКТИВАТА НА СОРАБОТКА МЕЃУ ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА И ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ“   6 - 7 ноември 2018 ...
Повеќе
December 24, 2017

ПРВА ПЛЕНАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЕВРОПСКА УНИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На 9 Ноември 2017 година во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа првата Пленарна  конференција на Националната конвенција за Европската Унија во Република Македонија (Н ...
Повеќе
January 17, 2017

European Movement in R. of Macedonia participated in the Erasmus + project: Trip 2 Tolerance in Athens, Greece;

"Trip 2 Tolerance" Project is a project for youth mobility aiming at raising awareness among the youth on diversity and equality. European movement in Republic of Macedonia was between others partners ...
Повеќе
Page 1 of 3123