Uncategorized

February 11, 2020

Интервју со Проф. Милева Ѓуровска

[embed]https://youtu.be/RQPgZH_aEhQ[/embed] ...
Повеќе
February 14, 2019

Четврта сесија на Работна Група 3 – Реформите во Уставниот суд поврзани со Поглавјето 23

На четврта работна сесија на Националната конвенција за Европската Унија во Република Македонија на тема „Реформите во Уставниот суд поврзани со Поглавјето 23“ на Работната група 3 – Правосудство и ос ...
Повеќе
February 14, 2019

Четврта сесија на Работна Група 4 – Правда, слобода и безбедност – „НОВИ ФОРМИ НА ПРЕВЕНЦИЈА И БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈАТА СО ЛУЃЕ“

Клубот на пратениците во Скопје денеска беше претесен да ги прими сите заинтересирани граѓани за учество на четрвтата сесија на Работната група 4 – (Правда, слобода и безбедност – Поглавје 24) од Наци ...
Повеќе
February 14, 2019

Трета Сесија на Работна Група 4 – Права, слободи и Безбедност „Миграциските и безбедносните предизвици”

Трета Сесија на Работна Група 4 – Права, слободи и Безбедност „Миграциските и безбедносните предизвици"   Простории: Клуб на пратеници - Скопје. Учесници: Магдалена Несторовска (држав ...
Повеќе
February 14, 2019

Трета сесија на работна група 3 – Правосудство и основни права „ „Пристапните преговори во Поглавјето 23: Што да очекуваме и што треба да научиме?“

  Денеска во Клубот на пратениците се одржа третата сесија на Работната група 3 – (Правосудство и основни права – Поглавје 23) од Националната конвенција за Европската Унија во Република Македони ...
Повеќе
February 14, 2019

Трета сесија на работна група 2 – Социјална политика и вработување „Социјалниот дијалог во Република Македонија: Нов концепт, старо практики“

Трета сесија на Работна група 2 се оддржа на 6.12.2018 во клубот на пратеници. Темата беше: „Социјалниот дијалог во Република Македонија: Нов концепт, старо практики“.Присутни беа над 40 учесници од с ...
Повеќе
February 14, 2019

Трета сесија на работна група 1 – Земјоделство и рурален развој „Земјоделски задруги – Можности и предизвици“

Треба да им се даде можност на земјоделците да ја сфатат улогата на задругите! „Очекувам оваа дебата за земјоделските задруги што ја организира Европското движење во рамки на Националната конвенциј ...
Повеќе
February 14, 2019

Втора Сесија од Работна Група 4 – Правда, Слобода и Безбедност „Азил – меѓународна и привремена заштита“, 21.06.2018

Национална Конвенција за Европска Унија во Република Македонија  Втора Сесија од Работна Група 4 „Азил – меѓународна и привремена заштита“   „Азил – меѓународна и привремена заштита“, ...
Повеќе
February 14, 2019

Втора сесија на Работа Група 3 – Правосудство и основни права „Механизми за ефективна борба против корупција“

Втора сесија на Работа Група 3 - Правосудство и основни права „Механизми за ефективна борба против корупција“ Простории: Клуб на пратеници на РМ Учесници: проф. Рената Дескоска (министер за правда) ...
Повеќе
February 14, 2019

Втора сесија на Работна група 2 – Социјална политика и вработување „Регулација на новите форми на вработување во реформите на работни односи во Република Македонија“

Втора сесија на Работна група 2 – Социјална политика и вработување „Регулација на новите форми на вработување во реформите на работни односи во Република Македонија“   Проф. Д-р Милева Ѓу ...
Повеќе
Page 1 of 3123