Uncategorized

February 14, 2019

Прва сесија на Работна Група 4 – Правда, Слобода и Безбедност „Воспоставување надворешен механизам за контрола на работата на полицијата“, 29.03.2018

Национална Конвенција за Европска Унија во Република Македонија  Прва сесија на Работна Група 4 „Воспоставување надворешен механизам за контрола на работата на полицијата“   ВО ...
Повеќе
February 14, 2019

Прва сесија на Работната група 3 – Правосудство и основни права „Независно и непристрасно судство“ , 01.03.2018

РАБОТНА СЕСИЈА НА ТЕМА „НЕЗАВИСНО И НЕПРИСТРАСНО СУДСТВО“   Првата работна сесија на Работната група (РГ) 3 - Правосудство и основни права на Националната конвенција за Европската унија ...
Повеќе
February 14, 2019

Прва сесија на Работна Група 2 – Социјална политика и вработување „Општествена инклузија на ранливте групи на пазарот на трудот во Република Македонија“, 12.04.2018

Национална конвенција за Европската унија во Република Македонија  Прва сесија на Работна Група 2 „Општествена инклузија на ранливте групи на пазарот на трудот во Република Македонија “ & ...
Повеќе
February 14, 2019

Прва сесија на работна група 1 – Земјоделство и Рурален Развој – КАКО ДА СЕ ПОДОБРИ ИСКОРИСТЕНОСТА НА ПРОГРАМАТА ИПАРД 2?

КАКО ДА СЕ ПОДОБРИ ИСКОРИСТЕНОСТА НА ПРОГРАМАТА ИПАРД 2? Првата сесија на РГ-1, Земјоделство и рурален развој се одржа на 20 март 2018 година, во Собранието на Република Македонија (сала "Борис ...
Повеќе
April 16, 2018

(English) Solemn Academy of the European Movement marking the Europe Day

На Академијата ќе се додели признанието за Европска личност на 2012 година кое редовно се доделува на личности кои придонесуваат за афирмација на РМ во Европа и кои значително придонесуваат за промоци ...
Повеќе
December 23, 2017

NATIONAL CONVENTION ON EUROPEAN UNION IN REPUBLIC OF MACEDONIA (NCEU-MK)

The National Convention on European Union in Republic of Macedonia is Project in Partnership between European Movement in Republic of Macedonia (EMRM), USAID and Slovak Association of  Foreign Policy ...
Повеќе
March 28, 2017

Safeguarding peace and stability in the Western Balkans demands the EU’s full involvement

Article Author European Movement International   Conflicts are flaring up in the Western Balkans, jeopardising not only regional relations but also the European integration process of many of the (p ...
Повеќе
March 23, 2014

Прес конференција на ЕДРМ, претставување на Декларацијата за фер и демократски претседателски и парламентарни избори

Во пресрет на утрешниот почеток на изборната кампања за претседателски избори, ЕДРМ донесе Декларација за избори во духот на демократските вредности. Со Декларацијата ги повикуваме граѓаните, граѓанск ...
Повеќе
May 5, 2012

Свечена академија на Европското движење во Република Македонија по повод одбележувањето на 9 мај, Денот на Европа;

  Свечената академија која  ЕДРМ традиционално ја организира по повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, веќе 20 години,  ќе се одржи на 10 Мај 2012 година во Младинскиот културен центар ...
Повеќе
Page 2 of 212
Public Public Public Public