Документ за политики: Трансфер на знаење и иновации: Систем на знаење и иновации во земјоделството (AKIS)

Во рамките на Заедничка земјоделска политика на ЕУ за периодот 2021/2027 се развива посебен систем за пренесување на знаења и иновации во земјоделството, познат како АКИС. Овој систем вклучува институции, земјоделци, медиуми, бизнис заедници, академска средина и други чинители, а крајната цел е да ги снабдат земјоделците со знаење и вештини за справување со економските и климатските предизвици во земјоделството.
Со идеја да се афирмира АКИС системот во пошироката јавност, како дел од проектот Национална конвенција за Европска Унија во Република Северна Македонија (НКЕУ-МК), организиравме сесија на тема „Трансфер на знаење и иновации: Систем на знаење и иновации во земјоделството (AKIS)“ од која произлезе посебен документ за политики.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.