Свечена Академија на Европското движење во Република Македонија

Во Младинскиот културен центар се одржа Свечената академија која Европското движење традиционално ја организара по повод 9 Мај, Денот на Европа. Беше доделена наградата за Европска личност на годината- музичката ѕвезда Ана Дурловски. Истот така беа доделени посебните признанија за професионален ангажман, развој и хманост, како и бројните награди за натпреварот во ораторство, натпреварот за најдобар есеј и за најдобар млад сликар.