2019

August 6, 2021

NARRATIVE REPORT EUROPE DAY 2019

2) 2019, Narrative Report,  Europe Day European Movement North Macedonia ...
Повеќе
July 30, 2019

Панел дискусија -„Конструираме партнерства кон Евро-интеграциите на Р. Северна Македонија“

Во контекст на Денот на Европа се одржа панел дискусија на тема „Од партнерство до членство: Северна Македонија и француско-германската перспектива“.  Во почетокот овој настан беше планиран како панел ...
Повеќе
July 30, 2019

Кафе – дебата „Култура и уметност на демократија„

Со оваа кафе дебата на тема: Културата, уметноста и демократијата, Европското движење ја продолжи традицијата на одржување на спонатани дебати без напишани говори и без интелектуални бариери. Целта на ...
Повеќе
July 30, 2019

Завршна Манифестација- Доделување на наградата за Европска личност на годината

Завршниот настан е свеченост чија основна цел е да му даде посебно значење на одбележувањето на Денот на Европа посетувајќи ги граѓаните на почетоците на формирањето на европското заедништво, на европ ...
Повеќе
July 30, 2019

Панел Дискусија „Европските интеграции во развојните перспективи на Северо- источниот плански регион„

По повод традиционалното  одбележување на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење – ЕДМК, заедно со општината Куманово и оваа година одржаа плодна панел дискусија на тема: Европските интеграции во ...
Повеќе
July 30, 2019

Ликовен Натпревар „Мојот омилен град во Европска Унија“

Европското движење во соработка со ООУ ,,Крсте Мисирков,, од Гевгелија и Општина Гевгелија ја реализираше активноста Ликовен хепенинг на 9 Мај 2019, со почеток во 11:00 часот на Градскиот плоштад во Г ...
Повеќе
July 30, 2019

Студентска дебата „Активни млади – жива демократија“

Секоја година во рамките на одбележувањето на 9-мај денот на Европа, Европското движење, организира студентска манифестација на која учествуваат студенти од поголемите универзитети во нашата држава. О ...
Повеќе
July 9, 2019

Говор по повод 9 мај 2019 на Претседателката на Европско Движење, Милева Ѓуровска

Почитувани пријатели, Најпрво би сакала да се заблагодарам што дојдовте на оваа завршна манифестација по повод одбележувањето на Денот на Европа. Имајќи ги предвид сите настани кои се случија по ис ...
Повеќе
April 22, 2019

Планинарски марш на Водно за Европскиот ден на знамето: „Планините како култура на живеење и живеење на културата“

Планинарски марш на Водно за Европскиот ден на знамето под мотото:  Планините како култура на живеење и живеење на културата. По повод одбележување на Европскиот ден на знамето планинари, ученици и ...
Повеќе
April 22, 2019

Средношколска кафе дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“

Средношколската дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“, која се оддржа денес (19 Април) во Lounge Bar Umbrella, како дел од одбележувањето на 9 Мај, Ден на Европа, покажа дека гласот на недов ...
Повеќе
Page 1 of 212