Актуелно

May 11, 2024
Гир-Ѓуровска: Европскиот проект е проект на иднината, чекор по чекор до полноправното членство во ЕУ

[foogallery id="5808"] Претставници на Европско движење, планинари, млади луѓе, граѓани денеска го изодеа традиционалниот планинарски марш до врвот на Водно по повод Денот на Европа. Маршот започна

May 10, 2024
Драган Тилев, државен советник за европски прашања и координација во Секретаријат за европски прашања: Членството во ЕУ зависи од визионерски политички одлуки, тоа не е цел само на една влада или партија, туку државна цел

 Почитуван г-н Тилев, во јавноста важите за долгогодишен познавач на европските прашања.  На почетокот, каков е вашиот став за улогата на невладиниот сектор во пристапните преговори на Северна Макед

May 9, 2024
Данско Европско Движење: Во ЕУ има расположение за нови членки, потребно е забрзување на евроинтеграциските процеси

Забрзување на евроинтеграциските процеси на нашата држава беше фокусот на средбата меѓу претставниците на Европското Движење во Република Северна Македонија со Европското движење од Данска, кои денови

April 17, 2024
Средношколците од СУГС „Георги Димитров“ низ игра учат за ЕУ

Претставници на „Европско движење“ вчера го посетија СУГС „Георги Димитров“ во Скопје каде одржаа предавање за Европската Унија. Преку интерактивно предавање и квиз, средношкоците од ова училиште имаа