Изјави

August 9, 2023

FOR EUROPEAN MOVEMENT – NORTH MACEDONIA

Welcome to the website of the European Movement in North Macedonia! The European Movement in the Republic of North Macedonia (EMMK) is part of the International European Movement (MEI), founded in ...
Повеќе
February 26, 2022

In Memoriam: Луан Старова (1941 – 2022)

Европското движење во РС Македонија изразува длабоко жалење по повод смртта на академик Луан Старова и изразува искрено сочуство до неговото семејство. Имавме чест и привилегија почитуваниот Старо ...
Повеќе
January 17, 2022

Новогодишна анализа на Македонската информативна агенција – ЕУ не ја искористи можноста да го поправи својот кредибилитет

09.01.2022 Новогодишна анализа за Европската перспектива на РС Македонија - Претседателката на Европското движење за МИА „Треба да се има предвид дека уште при создавањето на независна Македонск ...
Повеќе
December 11, 2020

Реакција на Меѓународното европско движење (ЕМИ) на бугарското вето: Навремен почеток на пристапните преговори е инвестиција во идните генерации на ЕУ

Меѓународното Европско Движење се надева дека сите пречки на патот кон почетокот на преговорите за влез во ЕУ со Северна Македонија  ќе бидат успешно отсранети и ги повикува трите земји-членки кои пре ...
Повеќе