Кафе Дебати

May 9, 2024

Данско Европско Движење: Во ЕУ има расположение за нови членки, потребно е забрзување на евроинтеграциските процеси

Забрзување на евроинтеграциските процеси на нашата држава беше фокусот на средбата меѓу претставниците на Европското Движење во Република Северна Македонија со Европското движење од Данска, кои денови ...
Повеќе
September 6, 2023

Кафе – дебата „Улогата на правото и владеење на правото: Доброто владеење како идеја и како практика “

На 6ти септември 2023, во просториите на кафе бар Тренд, се одржа кафе дебата во организација на Европско Движење на Република Северна Македонија, продолжувајќи ја традицијата на циклусот настани Кафе ...
Повеќе
May 31, 2023

Кафе-дебата – Локални иницијативи за глобални чекори

На 31 мај 2023, во Кафе бар Тренд се одржа кафе дебата со наслов „Локални иницијативи за глобални чекори“, во организација на Европско Движење на Република Северна Македонија, продолжувајќи ја традици ...
Повеќе
June 18, 2020

Граѓанската дебатата на тема: „Општествата во време на криза: Причини и последици“

Граѓанската дебатата на тема: „Општествата во време на криза: Причини и последици“, претставува значаен настан во одбележувањето на 9 мај.Оваа дебата беше организирана од Националната конвенција за ЕУ ...
Повеќе
July 30, 2019

Кафе – дебата „Култура и уметност на демократија„

Со оваа кафе дебата на тема: Културата, уметноста и демократијата, Европското движење ја продолжи традицијата на одржување на спонатани дебати без напишани говори и без интелектуални бариери. Целта на ...
Повеќе
April 22, 2019

Средношколска кафе дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“

Средношколската дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“, која се оддржа денес (19 Април) во Lounge Bar Umbrella, како дел од одбележувањето на 9 Мај, Ден на Европа, покажа дека гласот на недов ...
Повеќе
September 1, 2018

Кафе дебата 2018

По повод одбележување на Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија организираше кафе-дебата со наслов „Визијата за Европа 70 години по Конгресот во Хаг“. Дебатите од овој вид кој веќ ...
Повеќе
September 19, 2017

Кафе дебата 2017

...
Повеќе
April 29, 2017

Кафе дебата: е „Европа и мигрантската криза – справување со причините и последиците

По повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија на 22 Април 2017 година (сабота) одржа кафе дебата на тема е „Европа и мигрантсската криза – справување со ...
Повеќе
September 19, 2016

Кафе дебата 2 2016

Темата на третата по ред кафе – дебатата на ЕДРМ е: „ПОИМОТ ЗА ГРАЃАНСТВЕНОСТ И УЛОГАТА НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО ВО ЕВРОИНТЕГРАЦИСКИТЕ ПРОЦЕСИ„. Со оглед на посакуваниот амбиент, целта на овој настан ...
Повеќе
Page 1 of 3123