Активности

May 20, 2022

Одбележување на Денот на Европа – 9 Мај 2022

На 19 мај, заедно со нашите партнери Конрад Аденауер и Центарот за европски студии Вилфред Мартенс од Брисел, се одржи целодневна манифестација за одбележување на Денот на Европа – 9 Мај. Одбележув ...
Повеќе
February 26, 2022

In Memoriam: Луан Старова (1941 – 2022)

Европското движење во РС Македонија изразува длабоко жалење по повод смртта на академик Луан Старова и изразува искрено сочуство до неговото семејство. Имавме чест и привилегија почитуваниот Старо ...
Повеќе
January 17, 2022

Одржан состанок на Извршниот одбор на ЕММК

На 18.12.2021 година се одржа состанок на членовите на Извршниот одобор на Европското движење ЕММК. Во предновогодишна атмосфера беше разговарано за актуелната состојба поврзана со евроинтегрцискиот п ...
Повеќе
May 21, 2021

Дебата: „Иднината на Европа и иднината на проширувањето“

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, на 19 Мај организираше дебата на тема „Иднината на Европа и иднинат ...
Повеќе
May 19, 2021

Европска личност за 2020 година – доктор Илир Демири специјалист по инфективни болести

На самиот почеток на 2020 година нашата земја, како и сите други држави во светот, се соочи со здравствена криза предизвикана од вирусот Ков - Сарс  19 чија инфективност за само еден месец предизвика ...
Повеќе
Page 1 of 1612345...10...Last »