Актуелно во ЕМИ и ЕУ

March 5, 2021

Учество во политичките комитети на Меѓународно европско движење

Минатата недела се одржаа 3 политички комитети на Меѓународното Европско движење на кои учествуваа претставници од ЕД-МК: 1. Демократија, граѓанско учевство и фундаментални вредности - Милева Ѓуров ...
Повеќе
February 10, 2021

Подготвителен состанок за организација на активности поврзани со денот на Европа – 9 Мај

На 09 Февруари 2021, на платформата Zoom, се одржа состанок на меѓународното европско движење (МЕД) каде се дискутираше за одбележување на 9 Мај, денот на Европа. Претставник од Македонија беше Никола ...
Повеќе
December 11, 2020

Реакција на Меѓународното европско движење (ЕМИ) на бугарското вето: Навремен почеток на пристапните преговори е инвестиција во идните генерации на ЕУ

Меѓународното Европско Движење се надева дека сите пречки на патот кон почетокот на преговорите за влез во ЕУ со Северна Македонија  ќе бидат успешно отсранети и ги повикува трите земји-членки кои пре ...
Повеќе
November 20, 2020

STATEMENT ON THE OCCASION OF THE BULGARIAN VETO FOR THE LAUNCH OF THE EU MEMBERSHIP NEGOTIATIONS

Statement on the occasion of the Bulgarian veto for the launch of the EU Membership Negotiations     ...
Повеќе
December 4, 2019

Панел дискусија дел од Генералното собрание на Меѓународното Европско Движење – Прашање во однос на македонските евроинтеграциски перспективи

Проследете го прашањето во однос на македонските евроинтеграциски перспективи, кое го постави членот на претседателството Маја Манчевска, на панел дискусијата "Future of Europe: Legacy of the Finnish ...
Повеќе
November 18, 2019

Извештај од семинарот и генералното собрание на Меѓународното европско движење одржани на 7 и 8 ноември 2019 година во Хелсинки, Финска

МАКЕДОНСКОТО ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ ВО ФОКУСОТ НА МЕЃУНАРОДНОТО ЕВРОПСКО ДВИЖЕЊЕ [foogallery id="2660"] На дводневниот семинар што се одржа на 7 и 8 ноември 2019 година во Хелсинки, Финска, во организац ...
Повеќе
October 5, 2019

Состанок на Националните совети и состанок за Денот на Европа

Состанокот на Националните совети и за Денот на Европа започна со официјално отварање на Генералниот секретар на Меѓународното европско движење, г-дин Петрос Фацулос. Веднаш после поздравниот говор на ...
Повеќе
Page 1 of 212