НКЕУ-МК

July 20, 2023

Се одржа првата сесија на новоформирана работна група 6 – Антикорупција (Поглавје 5,18 и 32)

На 19 јули 2023, во просториите на Клубот на Пратеници, се одржа првата сесија на новоформираната работна група дел од НКЕУ-МК, Работна Група 6 – Антикорупција, која ќе работи во 3 поглавја и тоа Погл ...
Повеќе
June 23, 2023

11 сесија на РГ-3, Правосудство и основни права (Поглавје 23) на тема: „Регулација, прагматички контекст и ефекти vis-a-vis Поглавје 23 и одговорноста на релевантните субјекти во спроведувањето на правдата во Република Северна Македонија“

Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија денеска во Клубот на пратеници беше домаќин на единаесеттата сесија на Работната група 3 –Правосудство и основни права (Поглавје 23), ...
Повеќе
June 23, 2023

11 сесија на РГ-4: Правда, слобода и безбедност (Поглавје 24), на тема: „Зајакнување на отпорноста и подобрување на капацитетите за одговор на хибридните закани“

Безбедноста не може да биде еден човек. Безбедноста не може да биде ниту само една институција. Безбедноста сме сите ние. Кога станува збор за сајбер безбедноста, секоја институција треба да изгради с ...
Повеќе
Page 1 of 212