ИЗЈАВА ВО ВРСКА СО ПРЕДЛОГОТ ЗА СИМНУВАЊЕ НА ВЕТОТО ЗА ОТПОЧНУВАЊЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО НА РС МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА