Резултати на натпреварот за најдобра фотографија

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, по повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, организиралше голем број на активности кои придонесуваат кон размена на искуства, идеи и промоција на европските вредности, меѓу кои беше и изборот на најдобра фотографија на тема: „Мојот омилен културен споменик во Европа“. Вкупниот награден фонд на овој натпревар е 250 Евра, со кои ќе бидат наградени најдобрите 3 фотографии.

Гласањето за најдобра фотографија, траеше од 3 до 9 Мај, по што следеше процес во кој жири комисијата ги даде своите оцени. Потоа нивните гласови беа преточени во поени и ги добивме следниве резултати.

Би сакале да им честитаме на Афердита Лутвиу која го освои првото место со вкупно 29 поени (15 од публиката и 14 од жири комисијата) со фотографија од парламентот во Швајцарија, Неда Јосифовска која го освои второто место со вкупно 24 поени (11 од публиката и 13 од жири комисијата) со фотографија од Карлов мост во Чешка и на Јехона Зенго, која го освои третото место со 23 поени (10 од публиката и 13 од жири комисијата) со фотографија од Арената во Верона.

Сликите со финалните резулатати од гласањето на публиката можете да ги видите тука: