Средношколците од СУГС „Георги Димитров“ низ игра учат за ЕУ

Претставници на „Европско движење“ вчера го посетија СУГС „Георги Димитров“ во Скопје каде одржаа предавање за Европската Унија. Преку интерактивно предавање и квиз, средношкоците од ова училиште имаа можност да се запознаат одблизу со основите на Европската Унија, како и вредностите и принципите на Унијата.

На средношколците им беа претставени институциите на ЕУ, како и придобивките за граѓаните на Република Северна Македонија со очекуваното членство во Унијата, но и огромните можности кои се достапни за младите луѓе од земјите членки на ЕУ, како и на земјите кандидати. Средношколците покажаа посебен интерес за програмите за млади со цел запознавање на нови култури и стекнување на нови знаења што ќе им помогне во понатамошниот личен и професионален развој.