Средношколска кафе дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“

Средношколската дебата „Гласот на младите е гласот на иднината“, која се оддржа денес (19 Април) во Lounge Bar Umbrella, како дел од одбележувањето на 9 Мај, Ден на Европа, покажа дека гласот на недоволно се слуша и дека тие се желни да дискутираат.

Средношколците од средните училишта Јосип Броз – Тито, Васил Антевски – Дрен и Браќа Миладиновци од Скопје, ги искажаа своите ставови по многу прашања релевантни за младите, почнувајќи од квалитетот на образованието, иселувањето, но и доживувањето на субкултурите од кои се дел, од страна на пошироката јавност.

Нивната порака е дека ако заедно делуваме, може да ја промениме нашата иднина кон подобро.