Конференции

October 20, 2023

Медиумска покриеност на Втората регионална експертска конференција „Нека правдата владее со Регионот“

На 19ти Октомври во Конгресната сала на хотелот „Александар Палас“ се одржа Втората регионална експертска конференција во рамките на проектот „Правдата нека владее со Регионот“ - поддржан од Кралствот ...
Повеќе
April 13, 2023

Прв собир дел од регионалниот проект “Let Justice rule the region”

Успешно заврши првиот собир дел од проектот „Let justice rule the region”, организиран во партнерство со НКЕУ од Република Србија и Европско движење Албанија. На овој настан присуствуваа претставници ...
Повеќе
July 29, 2020

Конференција „Идентитетот и европската интеграција во чест на Димитар Мирчев“

Европското движење на Македонија организираше онлајн дебата посветена на годишнината од смрта на професорот Димитар Мирчев на тема „Идентитетот и европската интеграција“. Колеги од факултетот, членови ...
Повеќе
November 10, 2018

Меѓународна конференција за Европската интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти

На 6 Ноември 2018 во Советот на Град Скопје почна дводневната Меѓународна конференција „Европска интеграција низ перспективата на соработка меѓу граѓанските здруженија и локалните власти“ во организац ...
Повеќе
October 31, 2018

International Conference

At 6th and 7th of October, European Movement in Republic of Macedonia in partnership with ALDA – Skopje and Association of Financial Workers – Veles, organise the international conference "European in ...
Повеќе
October 31, 2018

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА

                        МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА   „ЕВРОПСКА ИНТЕГРАЦИЈА НИЗ ПЕРСПЕКТИВАТА НА СОРАБОТКА МЕЃУ ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА И ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ“   6 - 7 ноември 2018 ...
Повеќе
November 10, 2017

Прва конференција на Националната конвенција за Европска Унија во Република Македонија

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЕУ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Во преполниот амфитеатар во Министерството за надворешни работи на Република Македонија, вчера (9 ноември), Националната конв ...
Повеќе
April 23, 2014

Европскиот идентитет и иднината на Балканот, Меѓународна конференција, Скопје, 19 Мај 2014 година.

Програма     International Conference, Mai 19, 2014 Австриско-Францускиот центар и Европското движење во Република Македониија - како партнер, организраат конференција на која се очекува  поголем б ...
Повеќе
Page 1 of 212