9 Мај, Денот на Европа

May 10, 2021

Резултати на натпреварот за најдобра фотографија

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, по повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, ...
Повеќе
May 9, 2021

Квиз на знаење за Европската Унија 2021

На 09.05.2021 година (недела) на Денот на Европа со почеток во 14 часот, се одржа квиз на знаења за Европската унија. Покана за учество добија сите универзитети во нашата земја. Тимот на Европско движ ...
Повеќе
May 7, 2021

Доделување на наградите од ликовниот конкурс „Европското знаме на мојата општина“

Како дел од одбележувањето на денот на Европа 9 Мај, Европското движење заедно со Општина Аеродром и Делегација на Европска Унија, го одржа традиционалниот настан за најдобар цртеж. Оваа година темата ...
Повеќе
May 2, 2021

Конкурс за најдобри есеи: Имам нешто да кажам за својата иднина

По повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, Европското движење во Република Северна Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, ...
Повеќе
May 1, 2021

Квиз за ЕУ 2021

Квизот за ЕУ ќе се одржи на 9 Мај 2021, со почеток од 14.00. Истиот ќе се состои од 30 општи прашања за Европската Унија, за државите – членки, како и за процесот на пристапување на нашата држава кон ...
Повеќе
April 27, 2021

Онлајн студентска дебата „ I have something to say about my future“

Денеска, 27.4.2021 година, на интернет платформата „Зум“ (ZOOM) се одржа онлајн студентска дебата на тема „Имам нешто да кажам за мојата иднина“ (I have something to say about my future) по повод 9. М ...
Повеќе
April 26, 2021

Конкурс за избор на најдобра фотографија на тема: „Мојот омилен културен споменик во Европа“

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, по повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, ...
Повеќе
April 23, 2021

Студентска дебата: „I have something to say about my future“

Европското движење во Република Северна Македонија, како дел од Меѓународното Европско движење, традиционално, од своето формирање во 1991 година, го одбележува денот на Европското обединување, 9 Мај. ...
Повеќе
February 10, 2021

Подготвителен состанок за организација на активности поврзани со денот на Европа – 9 Мај

На 09 Февруари 2021, на платформата Zoom, се одржа состанок на меѓународното европско движење (МЕД) каде се дискутираше за одбележување на 9 Мај, денот на Европа. Претставник од Македонија беше Никола ...
Повеќе
June 18, 2020

Најдобар есеј на тема: „Заедно за иднината на Европската Унија“

Темата на конкурсот беше преземена од општата тематска рамка на одбележување на Денот на Европа која ја постави Меѓународното европско движење (МЕД) со седиште во Брисел. Имено, по Брегзит МЕД имаше з ...
Повеќе
Page 1 of 912345...Last »