2024

June 7, 2024

Седум добитници на Младинскиот клуб по повод одбележувањето на Денот на Европа-9 Мај

На овогодишното одбележување на Денот на Европа-9 Мај насловено како „Европската Унија како предизвик и предизвиците на ЕУ: Европа 74 години од Шумановата декларација“, во организација на фондацијата ...
Повеќе
June 6, 2024

Европска личност за 2023 година-Благој Нацоски, плакета за евроамбасадорот Дејвид Гир

Еден од нашите најистакнати оперски уметници, Благој Нацоски е избран за „Европска личност на годината“ за 2023 година, која Европското движење во Република Северна Македонија традиционално ја избира ...
Повеќе
June 5, 2024

EU integration process of North Macedonia will be realized through process of reforms

“We have always historically, geographically and culturally been part of Europe. That is why I say that we do not speak for eurointegration, but reunification. I expect that EU will not forget the log ...
Повеќе
June 5, 2024

Процесот на интеграција на Северна Македонија во ЕУ ќе се реализира преку процесот на реформи

„Ние отсекогаш историски географски и културно сме биле дел од Европа. Затоа велам дека не зборуваме за евроинтеграција, туку за реунификација. Очекувам ЕУ да не заборави на логиката и филозофијата на ...
Повеќе
May 11, 2024

Гир-Ѓуровска: Европскиот проект е проект на иднината, чекор по чекор до полноправното членство во ЕУ

[foogallery id="5808"] Претставници на Европско движење, планинари, млади луѓе, граѓани денеска го изодеа традиционалниот планинарски марш до врвот на Водно по повод Денот на Европа. Маршот започна ...
Повеќе