Панел Дискусии

January 26, 2024

Настан за презентација на приоритетите на Белгиското претседавање со Советот на ЕУ

На 25.01.2024 година во Европска куќа го одржавме настанот за презентација на приоритетите на Белгиското претседавање со Советот на ЕУ,од страна на Н.Е., Амбасадорот на Кралството Белгија Фредерик Мер ...
Повеќе
October 5, 2023

Дванаесетта сесија на Работна Група 3, Правосудство и основни права (Поглавје 23) на тема: „Изборот и напредувањето во правосудните институции – Преку поголема транспарентност и квалитет, до зголемување на довербата на граѓаните во правосудството“

На 4 октомври 2023, во конференциската сала на Хотел Панорамика, се одржа дванаесеттата сесија на Работната група 3, Правосудство и основни права на Националната конвенција на ЕУ во РСМ, во организаци ...
Повеќе
May 31, 2023

Кафе-дебата – Локални иницијативи за глобални чекори

На 31 мај 2023, во Кафе бар Тренд се одржа кафе дебата со наслов „Локални иницијативи за глобални чекори“, во организација на Европско Движење на Република Северна Македонија, продолжувајќи ја традици ...
Повеќе
April 13, 2023

Прв собир дел од регионалниот проект “Let Justice rule the region”

Успешно заврши првиот собир дел од проектот „Let justice rule the region”, организиран во партнерство со НКЕУ од Република Србија и Европско движење Албанија. На овој настан присуствуваа претставници ...
Повеќе
November 20, 2020

STATEMENT ON THE OCCASION OF THE BULGARIAN VETO FOR THE LAUNCH OF THE EU MEMBERSHIP NEGOTIATIONS

Statement on the occasion of the Bulgarian veto for the launch of the EU Membership Negotiations     ...
Повеќе
January 31, 2020

Панел дискусија во Куманово: „Европските интеграции во Северноисточниот плански регион: Рурален развој –  урбани перспективи“

  [foogallery id="2717"] Европското движење во Република Северна Македонија организираше панел дискусија во Куманово како дел од проектот „Граѓанските организации во служба на локалната демок ...
Повеќе
December 4, 2019

Панел дискусија дел од Генералното собрание на Меѓународното Европско Движење – Прашање во однос на македонските евроинтеграциски перспективи

Проследете го прашањето во однос на македонските евроинтеграциски перспективи, кое го постави членот на претседателството Маја Манчевска, на панел дискусијата "Future of Europe: Legacy of the Finnish ...
Повеќе
November 1, 2019

Панел дискусија „Децентрализацијата како клуч за регионалниот развој“

На 29 Октомври, во просториите на Советот на Општина Чаир се одржа Панел Дискусија насловена „Децентрализацијата како клуч за регионалниот развој“. Панел дискусијата ја отвори Марија Вељовска – Кондов ...
Повеќе
July 30, 2019

Панел дискусија -„Конструираме партнерства кон Евро-интеграциите на Р. Северна Македонија“

Во контекст на Денот на Европа се одржа панел дискусија на тема „Од партнерство до членство: Северна Македонија и француско-германската перспектива“.  Во почетокот овој настан беше планиран како панел ...
Повеќе
July 30, 2019

Панел Дискусија „Европските интеграции во развојните перспективи на Северо- источниот плански регион„

По повод традиционалното  одбележување на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење – ЕДМК, заедно со општината Куманово и оваа година одржаа плодна панел дискусија на тема: Европските интеграции во ...
Повеќе
Page 1 of 3123