2023

June 7, 2023

Видео од одбележувањето на 9ти мај – Денот на Европа

По повод 9-ти мај Денот на Европа во соработка со Konrad-Adenauer-Stiftung Skopje и Wilfried Martens Centre for European Studies организиравме панел дискусија на тема „Иднината на проширувањето на ...
Повеќе
May 22, 2023

Европска личност за 2022 година – Томислав Османли, писател, сценарист, драматург, есеист, критичар..

По повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење и оваа година остана доследно на својата традиција доделувајќи ја наградата - „Европска личност на годината“ на Томислав Османли ...
Повеќе
May 19, 2023

Одбележување на Денот на Европа – 9ти Мај

На 18ти Мај 2023, се одржа настанот посветен на одбележувањето Денот на Европа – 9 Мај, во организација на Европско Движење на Република Северна Македонија, во партнерство со Фондацијата Конрад Аденау ...
Повеќе
May 8, 2023

Планинарски марш на Водно за Европскиот ден на знамето – 9ти Мај

На 9ти Мај, традиционално како и секоја година, го одбележавме денот на Европското знаме со планинарски марш до Водно. Започнавме со размена на македонското и европското знаме помеѓу претседателкат ...
Повеќе