Документи

November 26, 2019

Нон-пејпер Реформа на процесот на пристапување во Европската унија

Нон-пејпер Реформа на процесот на пристапување во Европската унија     ...
Повеќе
March 28, 2017

Safeguarding peace and stability in the Western Balkans demands the EU’s full involvement

Article Author European Movement International   Conflicts are flaring up in the Western Balkans, jeopardising not only regional relations but also the European integration process of many of the (p ...
Повеќе
January 17, 2017

Извештај од работата на Советот на членките на Меѓународното Европско движење, 25 Ноември 2016, Брисел;

Меѓународното европско движење двапати годишно одржува заедничка конференција (Совет) со претставниците на државите членки меѓу кои е и Република Македонија од 1993 година. Претставници на Европското ...
Повеќе
September 17, 2016

Press release for International Conference: “European values and security faced with the Migration and Refugee crises – A Perspective from the Civil Society”.

European Movement in the Republic of Macedonia (EMRM) in cooperation with Institute for Geostrategic Research and Foreign Policy – IGRFP of the Ministry of Foreign Affairs and Konrad Adenauer Stiftung ...
Повеќе
September 17, 2016

Информација за јавност за меѓународната конференција: Европските вредности соочени со мигрантската и бегалската криза- Перспектива на граѓанското општество

Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) во соработка со Институтот за геостратешко истражување и надворешна политика при Министерство за надворешни работи во Република Македонија, Фондацијат ...
Повеќе
March 30, 2016

Beyond Civil Society: Prospects and Limits for civil Society’s role in EU Integration in the Balkans, Извештај од конференцијата на претставниците на граѓанските здруженија во Белград., 26,27 Фебруари 2016 година.

Десетина претставници од граѓнски здруженија од Р. Македонија на 26 и 27 Фебрурари 2016 година учествуваа на КОнференцијата со наслов: Повеќе од граѓанско општево: можностите и ограничувањата на граѓа ...
Повеќе
February 26, 2015

Извештај од работењето на ЕДРМ за 2014 година

  На своето редовно собрание одржано на 24.12.2014 година ЕДРМ го усвои записникот од работењето на организацијата. На собранието учествуваат 50 учесниц. Исто така беше извршена промена на нек ...
Повеќе
February 18, 2015

Студија за развојот на социјалната економија во Југоисточна Европа. Проект во рамките на Стратегијата 2020 за ЈИЕ. Проект на Центарот за регионална соработка (RCC)

Студијата за развојот на социјлната економија е анализа на состојбите во овој домен на следните држави: Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија, Црна гора, Србија, Косово и Албанија. Од анализата се ...
Повеќе
December 4, 2014

Програма за дејствување на земјите претседавачи со ЕУ

Working Ageda of Lituanian Presidency 2015 _10948_2014_REV_1_EN На ВЕБ странцита на ЕУ е официјалната програма за приоритетите во дејствувањето на ЕУ во наредните 18 месеци. По инталјанското пр ...
Повеќе
Page 1 of 212
Public Public Public Public