За EMMK

August 9, 2023

FOR EUROPEAN MOVEMENT – NORTH MACEDONIA

Welcome to the website of the European Movement in North Macedonia! The European Movement in the Republic of North Macedonia (EMMK) is part of the International European Movement (MEI), founded in ...
Повеќе
November 3, 2022

Вонредно собрание на Европско движење 02.11.2022

На 2 Ноември се одржа вонредно собрание на Европско Движење во Република Македонија, во канцеларијата на НКЕУ-МК. Главна тема на разговор беа статутарните измени, односно промена на името на организац ...
Повеќе
January 17, 2022

Одржан состанок на Извршниот одбор на ЕММК

На 18.12.2021 година се одржа состанок на членовите на Извршниот одобор на Европското движење ЕММК. Во предновогодишна атмосфера беше разговарано за актуелната состојба поврзана со евроинтегрцискиот п ...
Повеќе
January 4, 2019

Собрание на Европско движење во Република Македонија (22.12.2018)

РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА ЕВРОПСКОТО ДВИЖЕЊЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА На 22.12.2018 година во просториите на Филозофскиот факултет - Скопје се одржа редовното Годишно собрание на Европското движење ...
Повеќе
March 23, 2014

Прес конференција на ЕДРМ, претставување на Декларацијата за фер и демократски претседателски и парламентарни избори

Во пресрет на утрешниот почеток на изборната кампања за претседателски избори, ЕДРМ донесе Декларација за избори во духот на демократските вредности. Со Декларацијата ги повикуваме граѓаните, граѓанск ...
Повеќе