Претходни активности

May 10, 2017

Планинарски марш до водно 2017

Европското движење на Република Македонија и оваа година го организираше традиционалниот планинарски марш до Водно во чест на Европскиот ден на знамето што се одржа во саботата, 6.5.2017 година, како ...
Повеќе
April 29, 2017

Ликовен натпревар за децата од градинките и основните училишта

На  25.4.2017 година, во ТЦ „Капитол мол“ се одржа ликовен хепенинг на кој децата од  градинките и учениците од основните училишта цртаа на тема: „Ја... сакам Европа“ во организација на Европско ...
Повеќе
April 29, 2017

Панел дискусија: „ „Развој без прогрес-Македонија и регионите низ перспективата на Европската политика за рамномерен развој“ 27.04.2017

Во салата на Советот на општината Куманово се одржа панел дискусија на тема: „Развој без прогрес-Македонија и регионите низ перспективата на Европската политика за рамномерен развој“.  Станува збор за ...
Повеќе
June 1, 2016

31 Мај 2016, Завршна свеченост по повод одбележувањето на 9 Мај, денот на Европа,

Оваа година по повод одбележувањето на денот на Европа се реализираа 12 манифестации. Сите беа успешно завршени. На  свеченост беа направени синтези и еден генерален преглед. Имајќи го во предвид факт ...
Повеќе
May 19, 2016

Натпревар за аматерска театарска претстава и најдобар есеј 2016

Аматерска Театарска Претстава Тема: “Европската унија во желбите на младите: повратен билет или поинаку” 8 мај 2016 г. 11 часот Филозофски факултет- Скопје Победници: Учениците од СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПР ...
Повеќе
May 5, 2016

Собир на универзитети 2016

По повод 9 Мај, Денот на Европа, Европско движење во Република Македонија, Делегацијата на ЕУ во РМ, Фондацијата Конрад Аденауер и Универзитетот “Св. Климент Охридски”, Битола организираа Студентска м ...
Повеќе
May 2, 2016

Повик за ПЛАНИНАРСКИОТ МАРШ НА ВОДНО, 7 Мај, Сабота, 2016 година.

ПЛАНИНАРСКИОТ МАРШ НА ВОДНО, 7 Мај, Сабота, 2016 година. Зборно место - пред седиштето на Делегацијата на Европската унија во Република Македонија (зградата на ЕУ инфо-центарот). Време – 09:00 часот. ...
Повеќе
October 18, 2015

Европско лице на годината 2015

Претседателката на Европско движење во Република Македонија, проф. д-р Милева Ѓуровска на 17.10.2015 година во кафулето „Тренд“ свечено му ја врачи плакетата за европско лице на годината на уметникот ...
Повеќе
June 2, 2015

Јован Балов, Европска личност за 2014 година, познат и по наградата „ Херој на балканската култура„

This is traditionally award dedicated by the Movement in Macedonia (EMRM), 20 years in continuity for the person with significant contributions in the field of European integration processes, i.e. i ...
Повеќе
Page 1 of 41234