Панел дискусија: „ „Развој без прогрес-Македонија и регионите низ перспективата на Европската политика за рамномерен развој“ 27.04.2017

Во салата на Советот на општината Куманово се одржа панел дискусија на тема: „Развој без прогрес-Македонија и регионите низ перспективата на Европската политика за рамномерен развој“.  Станува збор за традиционален настан кој се одржува по повод одбележувањето на Денот на Европа, 9 Мај.

Учесници:

  • Г. Зоран Дамјановски, Градоначалник на општина Куманово;
  • Д-р Арбр Адеми, Заменик претседател на владата на Република Македонија;
  • Г-а Мојца Криспер Фигуероа, Раководител за програми, Делегација на Европска унија во Република Македонија;
  • Г. Војчех Порчик, Амбасада на Република Полска во Република Македонија;
  • Македонија;
  • Проф. д-р Милева Ѓуровска, Претседател на Европско движење во Република Македонија;

Модератор: Горан Митевски, Раководител на секторот за евроинтеграции- Општина Куманово;

Трибина за поволностите на реонизацијата и регионализација денес во Куманово (фото+видео)