Победници на натпреварот за најдобар есеј: „Имам нешто да кажам за мојата иднина“

Натпреварот за најдобар есеј оваа година разбуди голем интерес кај средношколците низ целата република. Темата „Имам нешто да кажам за мојата иднина“ предизвика различни реакции и коментари на најразлични теми. На конкурсот се пријавија 27 ученици, а жири комисијата, која се состоеше од  Проф. д-р Јадранка Мршиќ, Проф. д-р Македонка Радуловиќ и д-р Маја Манчевска,имаше исклучително тешка задача да одбере само три кои ќе бидат прогласени за победници на овој натпревар.

Сепак, по дебата за есеите, одлучено беше за победници да бидат прогласени:

Прво место –  Филип Бибовски од СУГС „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Второ место – Тамара Тодоровска од СМУГС “Д-р Панче Караѓозов” – Скопје

Трето место – Даница Среткоска од СОМУ “Гостивар”- Гостивар

Им честитаме на победниците и се надеваме дека и понатаму ќе продолжат да го негуваат европскиот дух.

Исто така сакаме да им честитаме и на сите учесници кои испратија есеи. Квалитетот на есеите беше на навистина високо ниво.

Бр. Име и Презиме
1 Алекс Сиљановски
2 Ана Даневска
3 Ангела Андоновска
4 Бојан Јакимовски
5 Виктор Ѓорѓиев
6 Георгина Ртоска
7 Даница Среткоска
8 Дијана Мацкова
9 Елена Димчевска
10 Елена Кузмановска
11 Елена Муратовска
12 Иван Гочевски – Ивановски
13 Игор Стојков
14 Јела Костадинова
15 Магдалена Кајевиќ
16 Марија Велкоска
17 Марија Неделковска
18 Марија Тасева
19 Медиха Рамадановска
20 Надица Јанева
21 Симон Калановски
22 Стефанија Ризова
23 Суеда Рамадановска
24 Тамара Тодоровска
25 Усние Асаноска
26 Филип Бибовски
27 Христијан Петрушевски