Проекти

May 22, 2013

Свечена академија по повод одбележувањето на Денот на Европа;

Свечената академија која Европското движење традиционално ја органиазра по повод 9 Мај, Денот на Европа се одржа на 20 мај 2013 година во Младинскиот културен центар во Скопје. Покровител на оваа завр ...
Повеќе
May 9, 2013

Натпревар во кус расказ на тема поврзана со Европската унија,

По повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија распиша конкурс за кус расказ на тема поврзана со европксите интеграции. Овој настан е во партнерство со Г ...
Повеќе
May 9, 2013

Европски ден на знамето, Планинарски марш до врвот на Водно

Пoкана за планинарски мараш до Врвот на водно Сценарио за маршот (поаѓање од ЕУ Инфо Ценатар) ...
Повеќе
May 8, 2013

Студентска дебата и натпревар во ораторство на студентите од повеќе универзитети во Република Македонија во Американ колеџ- Скопје

По повод одбележувањето на 9 мај, Денот на Европа, на 10 Мај 2013 година Европското движење во Република Македонија организра голема студентска манифестација на која ќе учевствуваат студентите од унив ...
Повеќе
May 8, 2013

ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НИЗ СОРАБОТКАТА НА ПАРЛАМЕНТИТЕ, ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И НЕЗАВИСНИТЕ РЕГУЛАТОРИНИ ТЕЛА ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

Собранието на Република Македонија во соработка со Европското движење во Република Македонија на 15 и 16 Април организраа меѓународна конференција во рамките на Процесот на соработка во Југоисточна Ев ...
Повеќе
May 1, 2012

9 мај, Денот на Европа 2012

Schedule Europe Day 2012 ...
Повеќе
Page 2 of 212
Public Public Public Public