Документи

September 17, 2016

Информација за јавност за меѓународната конференција: Европските вредности соочени со мигрантската и бегалската криза- Перспектива на граѓанското општество

Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) во соработка со Институтот за геостратешко истражување и надворешна политика при Министерство за надворешни работи во Република Македонија, Фондацијат ...
Повеќе
March 30, 2016

Beyond Civil Society: Prospects and Limits for civil Society’s role in EU Integration in the Balkans, Извештај од конференцијата на претставниците на граѓанските здруженија во Белград., 26,27 Фебруари 2016 година.

Десетина претставници од граѓнски здруженија од Р. Македонија на 26 и 27 Фебрурари 2016 година учествуваа на КОнференцијата со наслов: Повеќе од граѓанско општево: можностите и ограничувањата на граѓа ...
Повеќе
February 26, 2015

Извештај од работењето на ЕДРМ за 2014 година

  На своето редовно собрание одржано на 24.12.2014 година ЕДРМ го усвои записникот од работењето на организацијата. На собранието учествуваат 50 учесниц. Исто така беше извршена промена на нек ...
Повеќе
February 18, 2015

Студија за развојот на социјалната економија во Југоисточна Европа. Проект во рамките на Стратегијата 2020 за ЈИЕ. Проект на Центарот за регионална соработка (RCC)

Студијата за развојот на социјлната економија е анализа на состојбите во овој домен на следните држави: Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија, Црна гора, Србија, Косово и Албанија. Од анализата се ...
Повеќе
December 4, 2014

Програма за дејствување на земјите претседавачи со ЕУ

Working Ageda of Lituanian Presidency 2015 _10948_2014_REV_1_EN На ВЕБ странцита на ЕУ е официјалната програма за приоритетите во дејствувањето на ЕУ во наредните 18 месеци. По инталјанското пр ...
Повеќе
September 2, 2014

Синтези од специјалниот самит на Европскиот совет од 30 август

Тhe current Prime Minister of Poland, Donald Tusk, will be the next President of the European Council while Federica Mogherini, Minister for Foreign Affairs of Italy, will become the next High Represe ...
Повеќе
June 25, 2014

Изборите за европскиот парламент 2014, анализа на Меѓународното Европско Движење

  Меѓународното евроско движење изработи извештај за резултатите од Изборите за Европскиот парламант 2014 година. Освен претставувањето на резултатите претставени се опрделени заклучоци кои се ...
Повеќе
March 23, 2014

Декларацијата на ЕДРМ за фер и демократски избори

ДЕКЛАРАЦИЈА НА ЕВРОПСКОТО ДВИЖЕЊЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА ИЗБОРИ ВО ДУХОТ НА ДЕМОКРАТСКИТЕ ВРЕДНОСТИ Вовед По повод изборите за пратеници во Европскиот парламент, Меѓународното европско движењ ...
Повеќе
March 3, 2014

Граѓаните одлучуваат за иднината на државата, Интервју со претседателката на ЕДРМ проф. д-р Ѓуровска во „ Нова Македонија„ 03.03. 2014;

Деклацијата на Европското движење се обраќа до граѓаните во РМ што се повикуваат да ја сфатат својата витална улога при изборите, односно дека нивната волја е одлучувачка за тоа кој во иднина ќе управ ...
Повеќе
Page 2 of 3123