Кафе Дебати

April 21, 2016

Кафе-дебата: ПОИМОТ ЗА ГРАЃАНСТВЕНОСТ И УЛОГАТА НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО ВО ЕВРОИНТЕГРАЦИСКИТЕ ПРОЦЕСИ

Дебата која се одржа на 21. 04.2016 година во кафе-Тренд  која ЕДРМ ја организраше во сорбаотка со Делегацијата на Европската унија во РМ е трета по ред од предвидените четири во Програмата по повод о ...
Повеќе
April 15, 2016

Кафе дебата: Кризата на демократијата и демократија во кризата, Одржана на 14.04.2016, Кафе-галерија Тренд

На кафе дебатата која се одржа  14.04.2016 , во кафе галеријата Тренд (Плоштад) се зборуваше за: Кризата на демократијата и демократија во кризата.  Тоа е втора по ред манифестација во реализацијата н ...
Повеќе
April 15, 2016

Кафе дебата 2016

Европско движење во РМ организираше кафе дебатата која се одржа на 14.04.2016, во кафе галеријата Тренд (Плоштад). Имено, на кафе дебатата се зборуваше за: Кризата на демократијата и демократија во кр ...
Повеќе
March 30, 2016

07.03.2016, Кафе дебата-„Родовата рамноправност како демократска вредност и како практика“

Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) има развиено практика на одржување на кафе дебати на кои се дискутира на актуелни теми или се споделуваат определени искуства на спонатан начин. Една ...
Повеќе
March 8, 2016

Жените се уште се обидуваат да се пробијат во „Машкиот свет“

Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) има развиено практика на одржување на кафе дебати на кои се дискутира на актуелни теми или се споделуваат определени искуства на спонатан начин. Една ...
Повеќе
November 16, 2014

Кафе дебата: Еевроинтеграциските процеси на Република Македонија од гледиштетето на дипломатијата

Европското движење во Р.Македонија (ЕДРМ) одржа кафе дебата на тема: Еевроинтеграциските процеси на Република Македонија од гледиштетето на дипломатијата.  Во еден неформален амбиент, без напишани гов ...
Повеќе
September 19, 2014

Кафе дебата 2014

  ...
Повеќе
July 17, 2013

Кафе дебата во кафе галерија Тренд, Скопје – Европските интеграции низ хрватската и македонската перспектива.

По повод последното проширување на Европската унија со кое Република Хрватска беше примена како 28 држава-членка, Европското движење во Република организра дебата на тема: Европските интеграции низ хр ...
Повеќе
May 7, 2013

На европско кафе во кафе галерија Тренд

По повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија организра дебата од неформален карактер  со претставници од различни домени (политиката, културата, наукат ...
Повеќе
Page 2 of 212