Активности

September 19, 2018

Студентска манифестација 2018

Европското движење во Република Македонија по повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, на 9 мај (среда) организираше студентска манифестација на која учествуваа студенти од поголемите универзит ...
Повеќе
September 19, 2018

Натпревар за најдобар цртеж 2018

Европското движење во Република Македонија во соработка со Општина Аеродром организираше натпревар за најдобар цртеж на тема Мојата порака до Европа. Оценувањето на цртежите се одржа на 25.04.2018 год ...
Повеќе
September 19, 2018

Европски ден на знамето 2018

Размената на македонското знаме и знамето на Европската унија е традиционален настан кој го организира ЕДРМ. Годинава, на 5 мај, голем број планинари, ученици од основните училишта (Општина Аеродром) ...
Повеќе
September 19, 2018

Европска личност на годината 2018

По повод 9 мај, на Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија доделува награда за европски личност на годината. Оваа награда има симболична вредност, која ги признава напорите на одре ...
Повеќе
September 1, 2018

Кафе дебата 2018

По повод одбележување на Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија организираше кафе-дебата со наслов „Визијата за Европа 70 години по Конгресот во Хаг“. Дебатите од овој вид кој веќ ...
Повеќе
May 10, 2018

Панел дискусија 2018

Европското движење во Република Македонија на 08.05.2018 година организираше панел дискусија на тема: "70 години од Меѓународното европско движење: пораката од земјите-аспирантки; Препораки и пораки " ...
Повеќе
December 24, 2017

Работна посета на членови на НКЕУ-МК на Асоцијата за надворешна политика на Република Словачка

Од 10-15 Декември претставници ан Европско движење во Република Македонија остварија работна посета на Братислава запознавајќи се поблизу со Националната конвенција за Европска унија - проект кој се р ...
Повеќе
December 24, 2017

ПРВА ПЛЕНАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЕВРОПСКА УНИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На 9 Ноември 2017 година во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа првата Пленарна  конференција на Националната конвенција за Европската Унија во Република Македонија (Н ...
Повеќе
November 10, 2017

Прва конференција на Националната конвенција за Европска Унија во Република Македонија

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЕУ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Во преполниот амфитеатар во Министерството за надворешни работи на Република Македонија, вчера (9 ноември), Националната конв ...
Повеќе
Page 2 of 1012345...10...Last »
Public Public Public Public