Активности

September 19, 2018

Европска личност на годината 2018

По повод 9 мај, на Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија доделува награда за европски личност на годината. Оваа награда има симболична вредност, која ги признава напорите на одре ...
Повеќе
September 1, 2018

Кафе дебата 2018

По повод одбележување на Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија организираше кафе-дебата со наслов „Визијата за Европа 70 години по Конгресот во Хаг“. Дебатите од овој вид кој веќ ...
Повеќе
May 10, 2018

Панел дискусија 2018

Европското движење во Република Македонија на 08.05.2018 година организираше панел дискусија на тема: "70 години од Меѓународното европско движење: пораката од земјите-аспирантки; Препораки и пораки " ...
Повеќе
December 24, 2017

Работна посета на членови на НКЕУ-МК на Асоцијата за надворешна политика на Република Словачка

Од 10-15 Декември претставници ан Европско движење во Република Македонија остварија работна посета на Братислава запознавајќи се поблизу со Националната конвенција за Европска унија - проект кој се р ...
Повеќе
December 24, 2017

ПРВА ПЛЕНАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЕВРОПСКА УНИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На 9 Ноември 2017 година во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа првата Пленарна  конференција на Националната конвенција за Европската Унија во Република Македонија (Н ...
Повеќе
November 10, 2017

Прва конференција на Националната конвенција за Европска Унија во Република Македонија

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КОНВЕНЦИЈА ЗА ЕУ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Во преполниот амфитеатар во Министерството за надворешни работи на Република Македонија, вчера (9 ноември), Националната конв ...
Повеќе
September 19, 2017

Кафе дебата 2017

...
Повеќе
September 19, 2017

Завршна свеченост по повод одбележување на Денот на Европа 2017

НАГРАДАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРИДОНЕС ЗА 2016 ГОДИНА ЈА ДОБИ ЦРВЕНИОТ КРСТ Претседателката на Европското движење во Република Македонија, проф. д-р Милева Ѓуровска, пред бројните гости пријатели на ЕДРМ на з ...
Повеќе
Page 3 of 1112345...10...Last »
Public Public Public Public