Активности

July 17, 2013

Кафе дебата во кафе галерија Тренд, Скопје – Европските интеграции низ хрватската и македонската перспектива.

По повод последното проширување на Европската унија со кое Република Хрватска беше примена како 28 држава-членка, Европското движење во Република организра дебата на тема: Европските интеграции низ хр ...
Повеќе
May 9, 2013

Натпревар во кус расказ на тема поврзана со Европската унија,

По повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија распиша конкурс за кус расказ на тема поврзана со европксите интеграции. Овој настан е во партнерство со Г ...
Повеќе
May 9, 2013

Европски ден на знамето, Планинарски марш до врвот на Водно

Пoкана за планинарски мараш до Врвот на водно Сценарио за маршот (поаѓање од ЕУ Инфо Ценатар) ...
Повеќе
May 8, 2013

Студентска дебата и натпревар во ораторство на студентите од повеќе универзитети во Република Македонија во Американ колеџ- Скопје

По повод одбележувањето на 9 мај, Денот на Европа, на 10 Мај 2013 година Европското движење во Република Македонија организра голема студентска манифестација на која ќе учевствуваат студентите од унив ...
Повеќе
May 7, 2013

На европско кафе во кафе галерија Тренд

По повод одбележувањето на 9 Мај, Денот на Европа, Европското движење во Република Македонија организра дебата од неформален карактер  со претставници од различни домени (политиката, културата, наукат ...
Повеќе
May 5, 2012

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА: ПРОШИРУВАЊЕТО СООЧЕНО СО НОВИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Во соработка со Собранието на РМ и Делегацијата на Европската комисија во РМ, Европското движење во РМ, организира меѓународна конференција на тема: проширувањето соочено со новите предизвици на Европ ...
Повеќе
May 5, 2012

Европски ден на знаемето

Европското движење во Република Македонија во партнерство со општината Аеродром, Делегацијата на Европската унија во Република Македонија, Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, како и пл ...
Повеќе
Page 10 of 11« First...7891011
Public Public Public Public