Активности

May 15, 2014

Свечена академија 2014

На 14.5.2014 година, Европското движење во Република Македонија (ЕДРМ) го заврши одбележувањето на Денот на Европа со Свечена академија во Младинскиот културен центар. Признанието за европска лично ...
Повеќе
May 4, 2014

Европски ден на знамето 2014

Setting the flag of the EU and Macedonia on top of Vodno СО ПЛАНИНАРСКИ МАРШ ДО ВОДНО ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЗНАМЕТО Со планинарски марш до Водно, што го организираа Европското движење на Р ...
Повеќе
April 23, 2014

Европскиот идентитет и иднината на Балканот, Меѓународна конференција, Скопје, 19 Мај 2014 година.

Програма     International Conference, Mai 19, 2014 Австриско-Францускиот центар и Европското движење во Република Македониија - како партнер, организраат конференција на која се очекува  поголем б ...
Повеќе
April 21, 2014

Состанок на Националните совети на Меѓународното европско движење, Атина, 11 Април, 20014

Од Состанокот на Националните совети на Меѓународното европско движење. Претставници на македонското Европско движење  на 11 април 2014  присуствуваа на состанокот  на Националните совети на М ...
Повеќе
April 19, 2014

Европски ликовен конкурс 2014

На 15.4.2014 година заврши ликовниот конкурс на тема: „Кога сум јас толерантен?“ („Да ја сакаме Европа!“) што го организираа Општина Аеродром и Европското движење во Република Македонија по повод 9-ти ...
Повеќе
March 3, 2014

Граѓаните одлучуваат за иднината на државата, Интервју со претседателката на ЕДРМ проф. д-р Ѓуровска во „ Нова Македонија„ 03.03. 2014;

Деклацијата на Европското движење се обраќа до граѓаните во РМ што се повикуваат да ја сфатат својата витална улога при изборите, односно дека нивната волја е одлучувачка за тоа кој во иднина ќе управ ...
Повеќе
December 5, 2013

Извештај од состанокот на националните совети на Меѓународното европско движење.

На 29 Ноември 2013 година се одржа редовниот состанок на националните совети-членки на Меѓународното европско движење во кое ЕДРМ е член од 1991 година. Беа присутни претставници на 30 национални сове ...
Повеќе
July 17, 2013

Кафе дебата во кафе галерија Тренд, Скопје – Европските интеграции низ хрватската и македонската перспектива.

По повод последното проширување на Европската унија со кое Република Хрватска беше примена како 28 држава-членка, Европското движење во Република организра дебата на тема: Европските интеграции низ хр ...
Повеќе
Page 6 of 7« First...34567