Europe Day, 9 of May

May 19, 2020

Средношколски натпревар за најдобар есеј на тема „ Заедно за иднината на Европската унија“

На средношколскиот натпревар за најдобар есеј на тема „ Заедно за иднината на Европската унија“ пристигнаа голем број на есеи кои беа од исклучителен квалитет и ги промовираа европските вредности. Жи ...
Повеќе
May 19, 2020

Студентска дебата: Искуствата од Еразмус плус размените

На 05.05. 2020 година во рамките на активностите на Европското Движење во Република Северна Македонија по повод одбележување на 9ти мај, Денот на Европа, се одржа Студентската дебата на тема: Искуства ...
Повеќе
May 19, 2020

Дебата на тема: Општествата во време на кризи: причини и последици

По повод Денот на европското заедништво, 9 Мај, Европско движење (ЕММК) во партнерство со Делегацијата на Европска унија во РС Македонија организираше дебата на тема: Општествата во време на кризи: пр ...
Повеќе
May 19, 2020

Натпревар за најдобра фотографија „Најдобар европски град“

Фотографијата „Минхен" на Никола Чамовски е победник на студентскиот онлајн-натпревар за најдобра фотографија по повод одбележувањето на Денот на Европа на тема „Најдобар европски град", со освоени 19 ...
Повеќе
May 19, 2020

Студентски квиз за Европската унија

Студентскиот квиз за Европската Унија се одржа точно на Денот на Европа, 9 Мај. Учествуваа 11 студенти од повеќето универзитети во Републиката и сите покажаа одлично познавање на ЕУ со над 70% точни о ...
Повеќе
May 5, 2020

ПОКАНА ЗА ОНЛАЈН ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ТЕМА: Општествата во време на кризи: причини и последици

 По повод Денот на европското заедништво, 9 Мај, Европско движење (ЕММК) во партнерство со Делегацијата на Европска унија во РС Македонија организраат дебата која ќе се реализира онлајн на 07 Мај со п ...
Повеќе
April 8, 2020

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ON LINE КВИЗ НА ЗНАЕЊЕ ЗА ЕВРОПСКА УНИЈА

Квизот ќе се одржи на 9 мај 2020, со почеток од 14.00. Истиот ќе се состои од 30 општи прашања за Европската Унија, за државите – членки, како и за процесот на пристапување на нашата држава кон Унијат ...
Повеќе
April 8, 2020

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ONLINE ДЕБАТА : Искуствата од Еразмус плус размените

Студентска дебата на тема: Искуствата од Еразмус плус размените. Целта на оваа дебата е студентите да ги разменат искуствата кои ги стекнале од размената во некоја европска земја и да се утврдат по ...
Повеќе
April 8, 2020

Конкурс за избор на најдобра фотографија

Избор на најдобра фотографија на тема: Најдобар европски град. Го покануваме вашиот Универзитет да биде дел од оваа активност и да ги мотивирате студентите да учествуваат во овој натпревар и да ни ...
Повеќе
April 6, 2020

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРИ ЕСЕИ

По повод одбележувањето на Денот на европското обединување, Европското движење во Република Северна Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, 9 Мај ра ...
Повеќе
Page 3 of 912345...Last »