Europe Day, 9 of May

May 2, 2021

Конкурс за најдобри есеи: Имам нешто да кажам за својата иднина

По повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, Европското движење во Република Северна Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, ...
Повеќе
May 1, 2021

Квиз за ЕУ 2021

Квизот за ЕУ ќе се одржи на 9 Мај 2021, со почеток од 14.00. Истиот ќе се состои од 30 општи прашања за Европската Унија, за државите – членки, како и за процесот на пристапување на нашата држава кон ...
Повеќе
April 27, 2021

Онлајн студентска дебата „ I have something to say about my future“

Денеска, 27.4.2021 година, на интернет платформата „Зум“ (ZOOM) се одржа онлајн студентска дебата на тема „Имам нешто да кажам за мојата иднина“ (I have something to say about my future) по повод 9. М ...
Повеќе
April 26, 2021

Конкурс за избор на најдобра фотографија на тема: „Мојот омилен културен споменик во Европа“

Европското движење во Република Северна Македонија, кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, по повод одбележувањето на Денот на европското обединување – 9 Мај, ...
Повеќе
April 23, 2021

Студентска дебата: „I have something to say about my future“

Европското движење во Република Северна Македонија, како дел од Меѓународното Европско движење, традиционално, од своето формирање во 1991 година, го одбележува денот на Европското обединување, 9 Мај. ...
Повеќе
February 10, 2021

Подготвителен состанок за организација на активности поврзани со денот на Европа – 9 Мај

На 09 Февруари 2021, на платформата Zoom, се одржа состанок на меѓународното европско движење (МЕД) каде се дискутираше за одбележување на 9 Мај, денот на Европа. Претставник од Македонија беше Никола ...
Повеќе
June 18, 2020

Најдобар есеј на тема: „Заедно за иднината на Европската Унија“

Темата на конкурсот беше преземена од општата тематска рамка на одбележување на Денот на Европа која ја постави Меѓународното европско движење (МЕД) со седиште во Брисел. Имено, по Брегзит МЕД имаше з ...
Повеќе
June 18, 2020

Kвиз на знаења за Европската унија

На 09.05.2020 година (сабота) на Денот на Европа со почеток во 14 часот, се одржа квиз на знаења за Европската унија. Покана за учество добија сите универзитети во нашата земја. Стручниот тим на Европ ...
Повеќе
June 18, 2020

Граѓанската дебатата на тема: „Општествата во време на криза: Причини и последици“

Граѓанската дебатата на тема: „Општествата во време на криза: Причини и последици“, претставува значаен настан во одбележувањето на 9 мај.Оваа дебата беше организирана од Националната конвенција за ЕУ ...
Повеќе
June 18, 2020

Онлајн студентска дебата на тема: „ Искуствата од Еразмус плус размените“

Онлајн студентската дебата на тема: „ Искуствата од Еразмус плус размените“ се реализираше преку web платформата “Zoom” на 05.05.2020 година и на неа учестуваа студенти од повеќе универзитети: Универз ...
Повеќе
Page 2 of 912345...Last »