Претходни активности

May 19, 2016

Натпревар за аматерска театарска претстава и најдобар есеј 2016

Аматерска Театарска Претстава Тема: “Европската унија во желбите на младите: повратен билет или поинаку” 8 мај 2016 г. 11 часот Филозофски факултет- Скопје Победници: Учениците од СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПР ...
Повеќе
May 5, 2016

Собир на универзитети 2016

По повод 9 Мај, Денот на Европа, Европско движење во Република Македонија, Делегацијата на ЕУ во РМ, Фондацијата Конрад Аденауер и Универзитетот “Св. Климент Охридски”, Битола организираа Студентска м ...
Повеќе
May 2, 2016

Повик за ПЛАНИНАРСКИОТ МАРШ НА ВОДНО, 7 Мај, Сабота, 2016 година.

ПЛАНИНАРСКИОТ МАРШ НА ВОДНО, 7 Мај, Сабота, 2016 година. Зборно место - пред седиштето на Делегацијата на Европската унија во Република Македонија (зградата на ЕУ инфо-центарот). Време – 09:00 часот. ...
Повеќе
October 18, 2015

Европско лице на годината 2015

Претседателката на Европско движење во Република Македонија, проф. д-р Милева Ѓуровска на 17.10.2015 година во кафулето „Тренд“ свечено му ја врачи плакетата за европско лице на годината на уметникот ...
Повеќе
June 2, 2015

Собир на студентите од сите поголеми универзитети во Р. Македонија

По повод 9 Мај, Денот на Европа, традиционално се одржува студентска манифестација чија основна цел е да ги приближи студентите, да поттикне дебата за  значајни теми поврзани со универзитетскиот живот ...
Повеќе
June 2, 2015

Јован Балов, Европска личност за 2014 година, познат и по наградата „ Херој на балканската култура„

This is traditionally award dedicated by the Movement in Macedonia (EMRM), 20 years in continuity for the person with significant contributions in the field of European integration processes, i.e. i ...
Повеќе
June 2, 2015

Награда за најдобар млад сликар на тема: Ајде да патуваме во Европа!

И оваа година Европското движење во Република Македонија во партнерство со  Општината Аеродром и Делегацијата на Европската унија во Република Македонија го реализираа конкурсот за најдобар млад слика ...
Повеќе
May 29, 2015

Европски ден на знамињата, 2015

Разменувањето на македонското и знамето на Европската унија е традиционален настан кој e инициран од ЕДРМ. Оваа година, токму на Денот на Европа, 9 Мај, голем број на планинари, ученици од основните у ...
Повеќе
May 28, 2015

Денот на Европа, 9 Мај, 2015

Одбележувањето на 9 Мај, Денот на  Европа и оваа година вклучи многубројни активности со кои се настојуваше да се изрази волјата и подготвеноста на граѓаните активно да се вклучат во евроинтеграцискит ...
Повеќе
Page 2 of 512345