Претходни активности

September 19, 2014

Доделување на наградата европска личност во Македонија за 2013 година

Сопранот со интернационална кариера Ана Дурловски, која за еден месец ќе настапи во Метрополитен операта во Њујорк, прими плакета „Европска личност на Република Македонија“ за 2013 година, признание к ...
Повеќе
September 14, 2014

Доделување на наградата Европска личност на годината на Ана Дурловски

Европското движење во Р. Македонија ја врачи наградата за Европска личност на годината- 2013. Наградата се доделува во контекстот на одбележувањето на 9 Мај - Денот на Европа. Поради неможност на доби ...
Повеќе
May 16, 2014

Свечена Академија на Европското движење во Република Македонија

Во Младинскиот културен центар се одржа Свечената академија која Европското движење традиционално ја организара по повод 9 Мај, Денот на Европа. Беше доделена наградата за Европска личност на годината ...
Повеќе
May 15, 2014

Посебни признанија за посветеност кон развојот на РМ, хуманост и афирмација на РМ во европскиот простор во 2013 година

Оваа година Европското движење во Р. Македонија додели четири признанија за посветеноста во афирмацијата на Р. Македонија во Европа, за лицата кои со својата хуманост ги афирмираат основните човечки в ...
Повеќе
May 15, 2014

Досегашни добитници на наградата Европска личност на годината (2003-2014).

Европска личност на годината е награда која се доделува на лица кој со својот професионален ангажман и посветеност  придонесуваат за афирмација на високите вредности кои придонесуваат реално да се поч ...
Повеќе
May 15, 2014

Европска личност на годината за 2013: Ана Дурловски, Македонската ѕвезда во светот на музиката;

Оваа година наградата, која Европското движење во Република Македонија традиционално ја доделува, ја доби оперската ѕвезда Ана Дурловски.  Практиката да се додели награда за Европска личност е воведен ...
Повеќе
Page 3 of 512345