9 Мај, Денот на Европа

May 8, 2013

Студентска дебата и натпревар во ораторство на студентите од повеќе универзитети во Република Македонија во Американ колеџ- Скопје

По повод одбележувањето на 9 мај, Денот на Европа, на 10 Мај 2013 година Европското движење во Република Македонија организра голема студентска манифестација на која ќе учевствуваат студентите од унив ...
Повеќе
May 5, 2012

Европски ден на знаемето

Европското движење во Република Македонија во партнерство со општината Аеродром, Делегацијата на Европската унија во Република Македонија, Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, како и пл ...
Повеќе
May 1, 2012

9 мај, Денот на Европа 2012

Schedule Europe Day 2012 ...
Повеќе
May 1, 2012

Натпревар за најдобра куса аматерска театарска претстава на тема: Европската унија за сите генерации

На 05.05.2012 година, на Филозофски факултет во Скопје ќе се одржи избор на најдобра драмска училишна претстава. Пријавени се драмските секции на седум средни училишта (Скопје, Прилеп, Битола). Изборо ...
Повеќе
May 1, 2012

Собир на студентите од македонските универзитети-Студентска дебата и натпревар во ораторство

Европското движење во Република Македонија во партнерство со поголемите универзитети во Р. Македонија, со Фондацијата Конрад Аденауер, Делегацијаат на Европската комисија и Секретаријатот за европски ...
Повеќе
March 30, 2012

КОНКУРС: ЗА НАЈДОБРИ СРЕДНОШКОЛСКИ ЕСЕИ НА ТЕМА: СИТЕ ЗАЕДНО КОН ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Европското движење во Република Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, традиционално, од своето оформување во 1991 година, го одбележува Денот на Е ...
Повеќе
March 30, 2012

КОНКУРС: ЗА НАЈДОБРА КУСА АМАТЕРСКА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА НА ТЕМА: ЕВРОПСКАТА УНИЈА ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

Европското движење во Република Македонија кое дејствува во рамките на Меѓународното европско движење со седиште во Брисел, традиционално, од своето оформување во 1991 година, го одбележува Денот на Е ...
Повеќе
Page 6 of 6« First...23456
Public Public Public Public